Niet alleen vrouwen willen tegenwoordig goed voor de dag komen, ook mannen besteden steeds meer tijd en aandacht aan hun uiterlijk. Er wordt dan ook steeds vaker verwacht van mannen dat zij er netjes en verzorgd bij lopen. Wat je stijl ook is, een verzorgd uiterlijk is natuurlijk voor iedereen essentieel. We verwachten echt niet dat mannen er dagelijkse catwalk-ready bijlopen, maar met een beetje stijl is niets mis. Ook als je geen zin of tijd hebt om veel aandacht aan je uiterlijk te besteden of er gewoon totaal geen gevoel voor hebt, zijn er een hoop dingen die je kunt doen om verzorgd voor de dag te komen. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

 

Eigen stijl

Sommige mannen hebben een duidelijke, uitgesproken stijl, maar velen hebben dit niet. Helemaal niet erg, maar wel fijn als je weet naar wat voor soort kleding jouw voorkeur uitgaat. De kleding die je draagt zegt stiekem veel over onze persoonlijkheid, vaak zonder dat we het zelf door hebben. Een functie van kleding is om je als persoon completer te maken en authenticiteit uit te stralen. Het is echt een onderdeel van je imago. Bedenk eens wat voor type persoon je bent en wat je graag zou willen uitstralen. Houd het vooral dicht bij jezelf en probeer geen ander imago neer te zetten dan hoe je werkelijk bent, daar prikken anderen zo doorheen. Neem eens wat andere kleding mee naar de paskamer dan waar je normaal voor gaat en ontdek zo je eigen kledingstijl. Vraag ook actief om de mening van vrienden of familie als je er zelf niet helemaal uitkomt, vaak hebben zij een duidelijk beeld van jou en kunnen zij je adviseren.

 

De juiste maat

Het is zo logisch maar toch gaat het zo vaak mis. Kleding dragen in de juiste maat blijkt voor sommige mensen nog best een opgave. Te ruimte of juist te strakke kleding staat niemand mooi. Welk figuur je hebt maakt helemaal niet uit, zo lang je maar de juiste maat draagt. Kijk dus goed naar je lichaam en probeer eens andere maten als je twijfelt. En vergeet niet, winkelmedewerkers zijn er om hun klanten te helpen en te adviseren. Kom je er dus niet helemaal uit, vraag gewoon om wat advies. Zo kan het goed zijn dat slim fit overhemden helemaal jouw ding worden.

 

Accessoires

Accessoires maken iedere outfit af. Draag je een vrij eenvoudige outfit, paar deze dan met wat opvallende accessoires. Bij een drukke outfit doet bijvoorbeeld alleen een horloge al wonderen. Ook bretels zijn weer terug van weggeweest en kunnen jouw outfit net wat extra’s bieden. Zorg er wel voor dat je de bretels nooit samen met een riem draagt, dat is echt een no-go.

Leave a comment