Wist je dat 51% van de Nederlanders wel eens een vakantieliefde heeft gehad? Zo vreemd is het dus helemaal niet dat je op vakantie onder het genot van een drankje en het zwoele weer verliefd bent geworden op een local of andere vakantieganger. Je verwacht niet dat het gebeurd, maar ineens ziet die surfleraar, ober of barman er toch spannend uit. Dit komt volgens deskundigen omdat je je op vakantie lekker voelt, ontspannen bent en leuke dingen aan het doen bent. Ontmoet je iemand die jouw interesse wekt, dan associeer jij hem waarschijnlijk met jouw vakantiegevoel. Hierdoor kan het dus komen dat je veel sneller verliefd wordt dan wanneer je thuis iemand ontmoet.

 

De vakantieliefde

Er is natuurlijk helemaal niets mis met een vakantieliefde. Je voelt je goed en je ontmoet een interessant persoon. De lange dagen, het zonnetje in de lucht en de andere taal helpen daar natuurlijk wel een beetje bij. Ook zijn de mensen die je op vakantie ontmoet vaak anders dan wat je in Nederland gewend bent, super spannend natuurlijk! Onthoud alleen wel dat je tijdens jouw vakantie op een roze wolk zit en je een verminderd realiteitsbesef hebt. Een totaal andere omgeving, taal, ga zo maar door. Je fantasie kan hierdoor behoorlijk op hol slaan. Ook kan de ander jullie vakantieliefde misschien wel anders interpreteren. Vind hij jou wel echt leuk of stapt hij snel weer over naar een ander zodra jij naar huis bent? Probeer je daarom voor te stellen hoe iemand leven verder is en of dat eigenlijk wel echt zo bijzonder is. Maak je verwachtingen niet te hoog en blijf realistisch. Een vakantieliefde eindigt namelijk meestal op het moment dat de vakantie voorbij is en je terug komt in je gewone omgeving. Misschien houd je nog even contact, maar je merkt vaak al snel dat dit contact anders verloopt dan op vakantie en dit kan echt een teleurstelling zijn. Een ding scheelt, je kan de rest van je leven heerlijk wegdromen in je herinneringen aan deze vakantie.

 

Andere scenario’s

Ben je nu echt zeker van je zaak en wil je jouw vakantieliefde hoe dan ook terugzien, probeer dan nog een keer af te spreken. Waarom ook niet? Het kan zijn dat je bij het weerzien merkt dat jouw fantasie niet overeenkomt met de werkelijkheid en dat hij toch niet die droomman is, maar daar kom je maar op één manier achter. Een ander scenario is dat je zwanger blijkt na de vakantie, dat is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Zorg dan dat je in ieder geval het contact blijft houden of dit weer oppakt. Twijfel je over de vader? Dan kun je vrij eenvoudig een prenatale vaderschapstest laten uitvoeren. Ook wanneer je het bijna zeker weet of gewoon heel erg hoopt dat het van een bepaald persoon is, better safe than sorry, toch?

Leave a comment